Пострадал като шофьор на МПС

Пострадал като шофьор на МПС

История за пострадал шофьор на “Шевролет” с обезщетение от 65 000 лв.

Автомобилите са средство за бързо и удобно придвижване, но в същото време пътуването носи своите рискове. Застраховката за всеки пътуващ е средство за защита срещу инциденти, с която се полага грижа, както за пътуващите, така и за техните близки. Неслучайно се твърди, че добри шофьори няма – просто не е възможно да се предотврати всеки инцидент.

Тук ще разкажем историята на 38 годишния К. Б. от Плевен, който през лятото на 2013 г. тръгнал към Русе по работа със служебния си “Шевролет”. К. тръгнал рано сутринта, добре отпочинал. Времето за път било хубаво, а самият път не бил много натоварен. К. Б. често минавал този маршрут и познавал условията му добре. Това му дало самочувствие да бъде спокоен спрямо останалата част от движението.

Пострадал като шофьор на МПСВ поредния участък по пътя за Русе, след град Бяла срещу К. Б. се задал автомобил “БМВ” на П. И. Без изобщо да даде знак, П. И. навлязал в насрещното движение, където се движел шевролета и двете коли се сблъскали челно. Контролните органи установили, че БМВ-то нямало спирачен път и карало с превишена скорост. Също така се оказало, че водачът П. И. се връщал от рожден ден, който продължил до сутринта, бил употребил алкохол и заспал на волана. К. Б. нямал никаква възможност да реагира.

В резултат на сблъсъка водачът на шевролета загубил съзнание, имал сътресение на мозък, множество фрактури на крайниците, вътрешни кръвоизливи, счупени ребра и счупена дясна ръка. Наложило се органите да разрежат автомобилите, за да извадят пострадалите от тях. След като бил откаран в спешно болнично отделение, К. Б. получил усложнения, но заради професионалната намеса на лекарите ситуацията била овладяна . Били необходими повече от 10 месеца за възстановяването на К. Б.

След като бил изписан от болницата, близките на пострадалият шофьор потърсили помощ от асоциация за защита на ранени при пътни инциденти. От асоциацията изпратили юрисконсулт и психолог, тъй като К. Б. страдал от пост травматичен стрес. К. завел иск срещу застрахователя по застраховка “Гражданска отговорност” на П. И. Вината на шофьора ма БМВ-то била доказана безспорно. На П. И. било присъдено обезщетение в размер на 65 000 лв. за получените травми, които в срок били изплатени от застрахователната компания.

Всички инициали и конкретни наименования са сменени. Снимките са илюстративни. Историята е по истински случай.

 

 

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Пострадал като шофьор на МПСReviewed by Nico Mitev on.Пострадал като шофьор на МПСПострадал като шофьор на МПС Rating: 5