Пострадал като пътник в такси

Пострадал като пътник в такси

История за пострадал в такси, който получава 30 000 лв. за счупена кост на таза

 

От години района Гоце Делчев е известен с множеството ПТП-та. Причината за това е постоянно нарастващият трафик, лошата пътна мрежа и недостатъчно добрите умения на шофьорите да се справят в критични ситуации. Само за 2014 г. на територията на община Гоце Делчев са станали над 210 катастрофи, в които има ранени и загинали хора.

Няколко години назад, в края на 2009 г. С. С. карал своето такси с марка “КИА” по път III-1905. Денят бил вторник и С. бил нает по обед да закара К. Л. на 59 г. от Гърмен до близкото село. С. К. бил спокоен, че движението не е натоварено и превишил допустимата скорост от 90 км/ч, като така нарушил правилата за движение по пътищата. Киата била за смяна на спирачките, тъй като от много каране се били амортизирали бързо. С. все отлагал подмяната, заради паричниПострадал като таксиметров шофьор проблеми и липса на време

Движейки се с над 100 км/ч С. С. се разсеял, видял пред себе си дупка и в желанието си да я избегне, рязко обърнал волана на дясно. За нещастие тази маневра съвпаднала с преминаването през друга пътна неравност и от създадената ситуация колата изхвърчала от пътя и се обърнала на покрива си. С. С. се отървал само с одрасквания и уплаха, но клиентът на таксито К. Л. се превъртял в киата и въпреки, че бил сложил колана си, от тежестта при натиска на превъртането получил фрактура на дясната срамна кост на таза. Пострадалите успели да се свържат с бърза помощ и полицията, които се отзовали на време.

К. Л. изпитвал болки дълго време след като костта му зараснала. Той се познавал с таксиджията С., но въпреки приятелството им решил да потърси правата си за причинените страдания. С. С. не отричал вината си и предложил на К. Л. да потърси обезщетение от застрахователната компания, която застраховала таксито му.

В края на 2013 г. К. Л. предявил иск за заплащане на застрахователно обезщетение за претърпените в резултат на ПТП неимуществени вреди срещу застрахователя по застраховка „Гражданска отговорност”. През есента на 2014 г. съдът уважил претенцията на К. в средните граници на присъжданите в българската съдебна практика обезщетения за такива увреждания в размер на 30 000 лв.

 


Пострадал като пътник в такси получава 260 000 лв. при ПТП с пиян таксиметров шофьор

През лятото на 2013 г. Н. С. пътувал в такси, чийто водач А. В. шофирал след употреба на алкохол. На прав участък той рязко отклонил автомобила вдясно, навлязъл в района спирка на градския транспорт, загубил контрол над превозното средство и се блъснал в крайпътен железен стълб. Таксиметровият шофьор починал на място, а Н. С. бил приет по спешност в болнично заведение с диагноза политравма; посттравматичен шок; контузия на главата; сътресение на мозъка със загуба на съзнание; анемичен синдром; травматична ампутация на подбедрица с многофрагментни счупвания на голямопищялната и малкопищялната кости; счупване на срамна кост; кръвоизлив в коремната кухина; белодробен оток; тежък посттравматичен контузионен бял дроб; напълно обезвъздушени зони на белодробния паренхим; разкъсно-контузна рана на стъпало; охлузни рани по челото и коремната стена; плеврални изливи двустранно; хематом до слезката с размери 10/17 см; счупване на поясен прешлен; счупване на зигоапофизарна става; счупване на проксимална интрафалангеална кост; чуждо тяло в предмишницата.

Н. С. претърпял пластична операция за присаждане на кожа на ампутирания крайник.

През пролетта на 2014 г. Н. С. завеждал гражданско дело срещу застрахователя по застраховка „Гражданска отговорност” на виновния за настъпване на ПТП водач за претърпените в резултат на ПТП неимуществени вреди. В хода на производството било сключено споразумение със застрагхователя, като на пострадалия било изплатено обезщетение в максимални за подобни увреждания размери в размер на 260 000 лв.

Всички инициали и конкретни наименования са сменени. Снимките са илюстративни. Историята е по истински случай.

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Пострадал като пътник в таксиReviewed by Nico Mitev on.Пострадал като пътник в таксиПострадал като пътник в такси Rating: 5