Пострадал като мотоциклетист

Пострадал като мотоциклетист

Невинен моторист получава 50 000 лв. след засичане на пътя

Не е доказано, че моторът е най-опасното за придвижване превозно средство, но е сигурно, че нараняванията при мотоциклетна катастрофа може да са изключително тежки за моториста. Задължително е водачът на мотор да носи предпазна каска и е препоръчително да има специализирана екипировка, която да включва протектори на ключови части на тялото като гръдния кош, лактите и колената. Мотористите са свикнали да бъдат застрашени на пътя, а особено в България голяма част от другите участници на пътя не са свикнали да “ги пазят”. Все пак е необходимо и самите мотористи да се грижат за собствената си сигурност, но дори и това да е факт, някои инциденти са неизбежни.

Пострадал като мотоциклетистПрез лятото на 2014 г. водачът на лек автомобил “Опел” Г. Б. карал из града по двулентов булевард. Изнервен от бавното придвижване на колата пред него, Г. Б. предприел рязка маневра за изпреварване от дясната към лявата лента, без да се убеди, че няма да създаде опасност за останалите участници в движението и без да подаде свтелинен сигнал – мигач. В същия момент изпреварване от дясно на ляво започнал мотоциклет, управляван от Д. А, който надлежно включил мигача си.

Заради по-голямата мощност на мотора “Хонда” Д. А. забил мотора си в лявото платно в засеклия го опел, при което мотористът изхвърчал на метри от сблъсъка, удряйки се в земята с голяма скорост и сила. Бърза помощ пристигнала и откарала Д. А. в болницата, където били констатирани мозъчно сътресение със загуба на съзнание, разкъсно-контузна рана на предмишница и изкълчен пръст на ръката.

Няколко месеца след настъпване на пътно-транспортното произшествие Д. А. завел иск срещу застрахователя по застраховка „Гражданска отговорност” на виновния за настъпване на ПТП водач Г. Б. За претърпените в резултат на ПТП неимуществени вреди Софийският районен съд присъдил на Д. А. обезщетение в размер на 50 000 лв.

За водачите на двуколесни превозни средства Законът за движение по пътищата е предвидил особен режим, тъй като тези участници в движението са особено уязвими. Броят на мотоциклетистите и велосипедистите тежко ранени или убити при ПТП продължава да расте с всяка следваща година. Водачите на велосипеди, мотоциклети и мотори обикновено претърпяват по-сериозни наранявания поради липсата на физическа защита. Носенето на каска и други пособия за безопасност е от съществено значение, за предотвратяване и свеждане до минимум на нараняванията.

Всички инициали и конкретни наименования са сменени. Снимките са илюстративни. Историята е по истински случай.

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Пострадал като мотоциклетистReviewed by Nico Mitev on.Невинен моторист получава 50 000 лв. след засичане на пътяПострадал като мотоциклетист Rating: 5