Гражданска отговорност онлайн

Сключете задължителна застраховка Гражданска отговорност онлайн

Не рискувайте да нарушавате Закона за движение по пътищата. Направете си застраховка без да ставате от компютъра. Гражданска отговорност онлайн.

Застраховката Гражданска отговорност е задължителна според Кодекса за застраховането и всеки пътен полицай, който ви спре има право да ви я изисква. Тази застраховка покрива вредите, които нанесете с вашия автомобил върху трети лица, независимо от това дали те са ваши спътници или се намират извън автомобила. Когато станете участник в катастрофа, застрахователната сума по вашата полица се изплаща на жертвите и пострадалите от ПТП-то, независимо от това дали те са с автомобил мотоциклет или са пешеходци. Сумата покрива и имуществени вреди или щети върху пострадалите автомобили или околна инфраструктура. Съответно, ако сте участник в пътно-транспортно произшествие и сте пострадал или имате щети върху моторното превозно средство, обезщетения, компенсации и суми за ремонт на щети се изплащат от застрахователната компания на този, който ви ги е причинил. Това е и причината Гражданска отговорност да е задължителна застраховка - така се гарантира, че всички участници в движението могат да поемат своята отговорност като граждани и участници в процесите на пътя.

Направете вашата застраховка онлайн за 3 минути. Вижте и сравнете предложенията на всички застрахователни компании. Изберете най-изгодната оферта. Заплатете с кредитна/дебитна карта, Epay или в брой на куриера. Ще получите вашата застрахователна полица до 24 часа на посочен от вас адрес.

Гражданска отговорност онлайн

Цената на сумата за такса Гражданска отговорност или премията, която заплащате се определя от няколко определени условия, които са различни за отделните застрахователни компании. От най-голямо значение са техническите спецификации на автомобила, годината на производство или кубатурата на двигателя, защото ремонтът по-новите или по-мощните автомобили би излязъл по-скъп на застрахователите, отколкото поправки върху по-евтин и по-стар автомобил. От значение са и възрастта на водача, това в кое населено място е регистрирано МПС-то и дали имате други застраховки в същата компания. През последните години някои застрахователни дружества прилагат системата "Бонус-Малус", която взима предвид, дали застрахованият е имал пътно-транспортни произшествия или не. Тези водачи, които имат повече злополуки на пътя плащат по-скъпа полица, а за тези без нарушения има отстъпки в цената.

Застраховка Гражданска отговорност се сключва за срок от една година. Валидността й е за територията на цяла България, както и навсякъде във всички 28 страни-членове на Европейския съюз, Швейцария, Норвегия, Андора, Сърбия, Лихтенщайн и Исландия. За да получите покритие в държави извън ЕС като Турция и Албания, трябва да сключите полица "Зелена карта". По закон за всяка застраховка има горна граница на изплатените суми, която е:

  • до 2 милиона лева за едно пострадало лице при всяка злополука
  • до 10 милиона лева за две или повече пострадали лица при всяка злополука
  • до 2 милиона лева за имуществени вреди и ремонти при всяка злополука

Какво се случва, ако съм пострадал и водачът причинил щетите няма Гражданска отговорност? Губя ли правото си на обезщетение?

В случай, че станете жертва на ПТП и са нанесени ще върху МПС-то ви, а водачът, който го е нанесъл няма Гражданска отговорност или не може да бъде установен, отговорността се поема от Гаранционен фонф. Гаранционният фонд се захранва от вноски на застрахователните компании и има за цел да изплаща обезщетения и компенсации на пострадали, за които виновният не е сключил полица. Фондът изплаща сумите, след което ги събира от виновното лице.

 Можете да проверите дали вашият автомобил има валидно сключена застраховка Гражданска отговорност в Регистъра към Гаранционния фонд на застрахователите.

 

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Гражданска отговорност онлайнReviewed by Nico Mitev on.Не рискувайте да нарушавате Закона за движение по пътищата. Направете си застраховка без да ставате от компютъра. Гражданска отговорност онлайн.Сключете задължителна застраховка Гражданска отговорност онлайн Rating: 5